Najbrži način potrošnje kalorija

Mršavljenje  » Uncategorized »  Najbrži način potrošnje kalorija
0 Comments
Sagorite kalorije u nekoliko jednostavnih koraka

Efikasno sagorijevanje kalorija

Najbrži način potrošnje kalorija je kod svakog različit, a to je zato što svaka osoba ima drugačiji metabolizam. Osim metabolizma, naše fizičke karakteristike se razlikuju. Uprkos ovome, postoje principi koji se mogu primjeniti na svima. Evo nekoliko metoda koje će vam pomoći da brzo sagorite kalorije.

Najpoznatija i najefikasnija vježba za brzo trošenje kalorija je trčanje. Trčati možete u teretani ili u svojoj kući, ali najviše kalorija ćete sagoriti ako trčite na otvorenom zbog povećanog unosa kiseonika. Idealno vrijeme za trčanje je zima jer zimi tijelo koristi više energije da bi se ugrijalo i samim tim troši više kalorija. Veliki je plus ako se vaša ruta trčanja sastoji od uzbrdica i nizbrdica.

Nema sumnje da je i preskakanje konopca jedna od učinkovitijih vježbi za brzo sagorijevanje kalorija. Mnogi poznati bokseri u svoj plan vježbanja dodaju i konopac. Samo 20 minuta preskakanja konopca dnevno predstavlja nešto najteže što ste radili u svojoj karijeri mršavljenja, ali je jako efikasno.

Sagorite kalorije u nekoliko jednostavnih koraka

Jako je važno i računanje dnevnog unosa kalorija. Sve vježbe koje radite, radićete lakše kada znate koliko kalorija trebate unijeti i potrošiti u jednom danu. Da bi ste izgubili jedan kilogram morate sagoriti 3500 kalorija. Zavisno od vaše građe, izračunajte koliko kalorija dnevno trebate unijeti i uz pomoć toga možete izraditi plan mršavljenja.

Vožnja bicikla je odlična za sagorijevanje kalorija. Svakodnevnom vožnjom preko 10km, brzo ćete primjetiti rezultate na sebi. Osim što ćete smršati, zategnućete mišiće nogu i stražnjice. Vožnja bicikla uz brdo jeste teška ali to je upravo ono što vam treba ako želite napredovati.

Treniranje nekog sporta, pomoćiće vam da potrošite unešene kalorije. Čak i ako je taj sport vremenski ograničen, ipak ćete uspjeti izbaciti iz sebe nešto kalorija. U toku sagorijevanja kalorija, obratite pažnju i na svoju prehranu. Unosom masne i šećerom bogate hrane nećete ništa postići. Sav vaš trud će biti uzaludan, zato pripazite šta jedete.