Probajte nešto novo i upišite školu snowboarda

Mršavljenje  » vježbe »  Probajte nešto novo i upišite školu snowboarda
0 Comments

Pri samoj pomisli na zimu i snijeg, mnogima je prva asocijacija skijanje. Iako je donedavno skijanje smatrano vrlo skupom zanimacijom, zbog sve veće konkurencije, cijene opadaju i danas na skijanje odlazi više ljudi neko ikad prije. No, osim skijanja, postoje i još neke druge skijaške discipline koje nisu toliko popularne, ali imaju sve više poklonika. A jedna od njih je i snowboard. Za one koji žele naučiti više, škola snowboarda je odlično mjesto za početak.

Škola snowboarda će biti lakša onima koji znaju skijati

Škola snowboarda dostupna je svakome, no puno lakše će je savladati oni koji već znaju skijati. Skijaši već znaju neke osnovne elemente te znaju puno toga o zaštitnoj opremi koja je slična kod snowboarda. No, ako ste potpuni početnik te prođete ovu školu, a poželite li se kasnije okušati u skijanju, također će vam biti lakše.

Škola snowboarda za djecu

Škola snowboarda dostupna je i za djecu. Ne postoji neka striktna dobna granica za upis, iako mnoge škole snowboarda smatraju da bi za upis djeca trebala imati barem 8 godina. Isto tako, mnogi preporučuju da se djeca radije prvo upišu u školu skijanja, a tek nakon nje u školu snowboarda. A razlog je taj što će djeca lakše svladati skijanje i puno će manje padati. A upravo padovi, koji su češći kod snowboarda, kod djece izazivaju određenu ljutnju jer imaju osjećaj kao da ne napreduju. Naime, snowboard je specifičan po tome što su na dasku za snowboard za nju pričvršćene obje noge. I dovoljna je mala nepažnja da dođe do pada. To kod mnoge djeca izaziva određeni bijes i zbog toga lako gube želju za učenjem.

No, čak i ako dijete koje nema iskustva sa skijanjem upišete u školu snowboarda, stručni instruktori će se truditi da mu što više pomognu. To uključuje početno raspoređivanje u grupu s ostalim početnicima. Njima će onda instruktori pridavati najviše pažnje i trudit će da im što bolje prenesu svoje znanje. Prvo će krenuti s upoznavanjem samih osnova, objasniti im kako funkcionira daska za snowboard, upoznati ih sa zaštitnom opremom, a nakon toga će uslijediti daljnje podučavanje, od ustajanja nakon pada, itd. Takvim pristupom će i vaše dijete zavoljeti snowboard.