Ginko biloba – za bolje pamćenje i kvalitetniji život

Mršavljenje  » zdravlje »  Ginko biloba – za bolje pamćenje i kvalitetniji život
0 Comments

Ginko biloba je drvo čiji nam plodovi dolaze iz daleke Kine. Jedinstveno je jer ni jedno mu drugo drvo nije srodno, a postoje je i fosili stari skoro 300 milijuna godina koji su jednaki današnjem ginko biloba drvetu.

Zadnjih godina česte su reklame na televiziji u kojima se spominje ginko biloba kao lijek i pomoć starijim osobama kako bi bolje pamtili. Ali to je samo jedan mali segment svega što pruža i donosi u naš život.

Ginko biloba i Alzheimerova bolest

Jedna od najtežih bolesti koje pogađaju najstariju životnu dob zasigurno je Alzheimerova bolest. To je vrlo teška i složena bolest kojoj na žalost još uvijek nema lijeka, a ona opako i polako uništava moždane sposobnosti oboljele osobe, dok ona s vremenom potpuno ne izgubi svoje pamćenje.

Kada je ginko biloba u pitanju, izvršene su brojne studije i znanstvena istraživanja kojima se dokazalo da pomaže u ublažavanju svih simptoma te bolesti, pogotovo demencije. Kao i kad su druge bolesti u pitanju, i Alzheimerova ima više svojih oblika, stoga je bitno napomenuti da ginko biloba najviše pomaže kada je bolest uzrokovana zbog smanjenog dotoka krvi u mozak.

Ostali učinci

Osim opakih bolesti, kao što je Alzeimerova bolest, ginko biloba se uspješno suprotstavlja i drugim smetnjama koje se mogu pojaviti u starijoj dobi. Senilnost možda nije toliko učestala pojava, iako je i ona zadnjih godina u porastu, ali pad mentalnih sposobnosti je uobičajna stvar i također može značajno umanjiti. Ako je u pitanju prilično zdrava starija osoba, nekoliko kapsula ginko bilobe dnevno može poboljšati pamćenje i ublažiti simptome demencije. Djeluje na neurotransmitere, odnosno supstance koje su zaslužne za slanje poruka našem mozgu, ali primarno on pojačava protok krvi u mozak.

Kada su u pitanju vrtoglavica i problemi sa ravnotežom, ovdje se on također pokazao izrazito korisnim. To je stanje koje pogađa sve generacije, a ne samo one starije te će velik broj pojedinaca doživjeti poboljšanje njegovim redovitim uzimanjem. Glavni razlog tome je taj što on poboljšava protok krvi u mozak te se uništava glavni razlog zašto uopće dolazi do vrtoglavice i sličnih problema sa ravnotežom.

https://www.youtube.com/watch?v=O43_WSRURjs

Još jedan problem za koji ginko biloba može pomoći je problem sa predmenstrualnim sindromom. Dobro poznati svakoj ženi, kao PMS, odnosi se na skup tegoba koje pogađaju ženski spol nekoliko dana prije mjesečnice. Simptomi su različiti i individualni, dijele se na psihičke smetnje i fizičke smetnje, a njegovim uzimanjem se mogu smanjiti.

Kompletan oftalmološki pregled uključuje: oftalmološku anamnezu, autokeratorefraktometriju, određivanje vidne oštrine sa dioptrijom. Čitajte više …