Velike su razlike u cijenama whey proteina

Mršavljenje  » vježbe »  Velike su razlike u cijenama whey proteina
0 Comments

Whey proteini spadaju u najpopularniju vrstu proteina, pogotovo među onima koji se bave nekom teškom tjelesnom aktivnošću, poput vježbača u teretani. Oni su dodatak prehrani i pomažu tijelu da dobije dovoljne količine proteina dnevno. Mnogi ih nazivaju i hranom za mišiće. Oni koji ne treniraju trebali bi unositi 0.8g proteina dnevno po kilogramu tjelesne mase, dok oni koji treniraju trebaju unos od 1,8g dnevno po kilogramu tjelesne mase.

Vrste whey proteina

Whey proteini mogu se pronaći u tri oblika. To su koncentrat, izolat i hidroizolat. Koncentrat whey proteina sadrži najmanji postotak proteina dok hidroizolat sadrži najveći postotak. Na tržištu su danas dostupni u nekoliko različitih okusa, ali i oni bez okusa. Cijenom se dosta razlikuju.

Cijene whey proteina

Cijena je još uvijek kod mnogih presudni faktor pri odabiru koju će vrstu whey proteina izabrati. Whey proteini cijena je definirana nizom faktora. Prije svega, ovisi o kojoj se vrsti whey proteina radi. Budući da koncentrat ima najmanji postotak proteina, njegova cijena je najmanja. Brojni vježbači odlučuju se upravo za taj oblik jer i s njima u kombinaciji s vježanjem postižu odlične rezultate. S druge pak strane, hidroizolat je najskuplji jer sadrži najveći postotak proteina. Razlika u cijeni odnosi se i na okuse. Postoje whey proteini s okusom, kao i oni bez okusa. Proteini s okusom nešto su skuplji, ali nude različiti izbor okusa, poput čokolade, vanilije, jagode i dr.

Osim razlika u cijeni u vrsti whey proteina te u tome radi li se o onim s okusom ili bez okusa, postoje velike razlike u cijeni i među različitim proizvođačima. Neke tvrtke su već jako dugo na tržištu i mnogi će reći da je visoka whey proteini cijena koju oni održavaju opravdana. Mnogi će zato bez puno razmišljanja posegnuti odmah za njihovim whey proteinima, ne razmišljajući previše o cijeni. Jedna od tih tvrtki je Optimum Nutrition čiji je whey protein jedan od najprodavanijih. No, na tržište dolaze i manje tvrtke, poput tvrtke My protein koja nudi whey proteine po dosta nižoj cijeni. Cijenu whey proteina možete i umanjiti kupovinom većih pakiranja jer dugoročno ćete tako dobiti više za manju cijenu nego da ste kupovali manja pakiranja.