Medicinska oprema je nužnost svake zdravstvene ustanove

Mršavljenje  » zdravlje »  Medicinska oprema je nužnost svake zdravstvene ustanove
0 Comments
Prodaja medicinske opreme: mjerač krvnog tlaka

Bez obzira radi li se o državnoj ili privatnoj zdravstvenoj ustanovi, svaka od njih pri svom opremanju mora posjetiti trgovine koje se bave prodajom medicinske opreme. Medicinska oprema nužan je dio svake takve ustanove jer ona pacijentima omogućava lakši oporavak u ustanovi, bez obzira o kakvom zahvatu se radi. 

Osim toga prodaja medicinske opreme podrazumijeva i snabdijevanje ordinacija u kojima se samo izvode dijagnostički pregledi pa takve trgovine imaju velik broj klijenata.

Širok asortiman medicinske opreme

Ovisno o tome kojoj specijalizaciji ili specijalizacijama pripada, zdravstvena ustanova treba niz uređaja koji olakšavaju njezin rad. Neki od temeljnih uređaja koje nude trgovine kojima je prodaja medicinske opreme glavni oblik poslovanja su:

  • Tlakomjeri
  • Respiratorni uređaji (inhalatori, aspiratori, uređaji za pomoć pri disanju, koncentratori kisika, CPAP uređaji)
  • Uređaji za dijagnostiku (oksimetri, toplomjeri, TENS uređaji)
  • Antidekubitalna pomagala (antidekubitalni madraci, jastuci protiv hemoroida)
  • Toaletna pomagala (pomagala za tuširanje, toaletna povišenja, toaletne stolice, noćne posude)
  • Pomagala za kretanje (invalidska kolica, hodalice i rolatori, štake i štapovi za hodanje)
  • Pomagala za njegu bolesnika (trapezi i dizalice za bolesnike, nasloni za bolesnike, stolići za krevet, oprema za vježbanje i rehabilitaciju)
  • Vage
  • Oprema za ordinacije (otoskopi, oftamoskopi, stetoskopi, refleksni čekići, oprema za pružanje hitne medicinske pomoći, špatule za grlo, gelovi za ultrazvuk i EKG)
  • Zaštitna oprema (rukavice, maske za lice, zaštitna odjela, kape, nazuvci za noge)

Prodaja medicinske opreme u jednom kliku

U prošlosti se prodaja medicinske opreme obavljala isključivo u specijaliziranim fizičkim trgovinama koje su u svojim prostorima imale izložene artikle koje bi kupci najprije došli pogledati, a zatim i kupiti zbog čega su gubili značajan dio svoga vremena, posebno ukoliko su trebali obići i nekoliko trgovina. Digitalizacijom i rasprostranjenošću interneta, ova vrsta prodaje počela se odvijati online, odnosno preko web shopova.

7 osnovnih medicinskih uređaja koje biste trebali imati kod kuće

Naime, velik broj tvrtki koje se bave prodajom medicinske opreme uz svoje fizičke trgovine otvorila je i svoje virtualne trgovine odnosno web shopove na kojima kupci mogu pogledati njihov cjelokupni asortiman te odlučiti što žele kupiti. Na ovaj način, kupci su uštedjeli puno vremena, ali i novca s obzirom na to da ove trgovine nerijetko imaju niže cijene od onih u fizičkim trgovinama. Osim toga, web shopovi nerijetko imaju i promotivne akcije tijekom kojih se medicinska oprema može kupiti i po 20 % nižim cijenama što je značajna ušteda.

Birajte kvalitetu kada kupujete opremu za zdravstvo

Svima je poznata činjenica kako je prodaja i kupnja medicinske opreme vrlo zahtjevan posao. Tome je tako zbog toga što su cijene medicinske opreme poput oksimetara, bolničkih kreveta ili kreveta za pregled vrlo skupe. Nerijetko se dogodi da cijene u srodnim trgovinama imaju različite cijene pa je tako u nekim trgovinama medicinska oprema i dvostruko jeftinija. Unatoč tome što se nitko ne voli razbacivati s novcem, valja imati na umu činjenicu da cijena ipak ponekad ima ulogu u određivanju kvalitete, posebno kada je riječ o aparatima poput EKG-a ili pak krevetima za pregled, oksimetrima i slično za koje je nužno da budu kvalitetni i da traju. 

Prodaja medicinske opreme: električni krevet za njegu
Kad kupujete medicinsku opremu morate birati kvalitetnu opremu

Stručnjaci zato upozoravaju da biste se uvijek prvenstveno trebali voditi načelom kvalitete prilikom kupnje te paziti na to nude li trgovine određenu vrstu certifikata koji će potvrditi i garantirati kvalitetu.

Fleksibilno plaćanje svih potrebnih medicinskih dodataka

S obzirom na visoke cijene u trgovinama koje se bave prodajom medicinske opreme, kupcima se cijene nerijetko čine previsokima. No, kako bi se prodaja ipak odvijala po redovnom planu te kako nijedan pacijent ne bi ostao bez svog pomagala ili usluge, trgovine svojim kupcima nude i plaćanje proizvoda na do 24 rate. To uvelike olakšava kupnju za njih neophodnih proizvoda i pomagala.

Oksimetar je najtraženiji uređaj tijekom pandemije

Uz maske i dezinfekcijska sredstva, oksimetar je bio jedan od najtraženijih artikala tijekom pandemije, čak i kod onih koji nisu znali za što on služi. Naime, pulsni oksimetar je uređaj koji izgleda kao štipaljka i koji se stavlja na prst. Nakon nekoliko sekundi oksimetar mjeri razinu kisika u krvi te broj otkucaja srca.

Oksimetar na prstu
Pulsni oksimetar precizno mjeri zasićenost kisikom (SpO2) i broj otkucaja srca

Referentne vrijednosti koje mjeri oksimetar su od 95 do 99 % zasićenosti krvi kisikom, dok je sve ispod 93 % alarmantno te zahtijeva liječničku pomoć. Oksimetri se danas mogu kupiti i u ljekarnama po cijeni od nekoliko stotina kuna. Osim praćenja zasićenosti krvi kisikom tijekom pandemije, dobro je da ga koriste i astmatičari te osobe koje pate od alergija, posebno u vrijeme visoke razine peludi i ostalih alergena, odnosno u proljeće.