Kako imati tanje noge i butine

Mršavljenje  » Uncategorized »  Kako imati tanje noge i butine
0 Comments
Seksi noge

Noge spremne za ljeto

Da bi imali dobru liniju i tanje noge mora se ići daleko više od običnih vježbi za noge. To znači prihvatanje rutine koja će biti kombinacija mršavljenja, poboljšanja mišićne mase i fleksibilnosti nogu.

Generalno, ženske noge i butine počinju da mršave kada je masnoća u tijelu zastupljena na nekih 18 procenata. Butine (pogotovo sa unutrašnje strane) da bi postale vitkije, manje, zategnutije i bez celulita, tijelo se mora riješiti masnoće kombinacijom odgovarajuće ishrane, vježbi i dosljednosti. Plan ishrane treba da sadrži zdrave obroke i međuobroke koji će održavati šećer u krvi. Koliko vremena će biti potrebno da se cilj postigne, zavisi od tjelesnog tipa koji može biti ektomorf, endomorf i mezomorf.

Iskreno, da bi se postigle tanje, zategnutije i bez celulita noge potrebno je imati strpljenja i želje za tim. Zgodno tijelo ne dolazi samo od sebe, a najteži dio je ostati fokusiran. Doći će vrijeme kada će se izgubiti želja za radom jer će rezultati nedostajati, ali to je test odlučnosti koji mnogo žena ne prođe.

Seksi noge

Kako imati tanje noge i butine?

– Dijeta za noge i butine

Smanjenje kalorija

Odgovarajući plan ishrane

Povremeni manji obroci

– Kardiovaskularne vježbe za tanje noge i butine

Predlaže se vježbanje kardiovaskularnih vježbi 5 dana u sedmici. Vrijeme vježbanja bi trebalo biti od 30 do 45 minuta, a treba da se uključi aerobično ili povremeno vježbanje, koje se može raditi neizmjenično. Trening visokog intenziteta će efikasno pomoći nogama da se riješe uporne masnoće.

Prilikom vježbanja, predlaže se odabir vježbi koje direktno koriste noge tipa džogiranje, step mašina, aerobik ili časovi spininga. Prednost ovoga je što se sagorijevaju kalorije i razvijaju mišići nogu, a primjećuje vitkiji izgled.

– Vježbe za tanje noge i butine

Trening čitavog tijela je bitan i trebao bi biti u trajanju od 30 minuta. Iako se ne može primjetiti poboljšanje, mogu se izabrati vježbe koje će tretirati samo određeni dio tijela, u ovom slučaju noge. Da bi se fokusirali samo na ovaj dio tijela, potrebno je napraviti plan vježbanja koji se može uključiti u svakodnevnu rutinu. Noge kao i svaka druga mišićna grupa će se prilagoditi rutini poslije nekog vremena (uglavnom poslije 6 sedmica). Mogu se nastaviti iste vježbe ali je potrebno pojačati njihov intenzitet, ovo se isto može primjeniti i na kardiovaskularne vježbe.

Vježbe za noge bi se trebale izvoditi u tri serije od po 15 do 20 ponavljanja. Čučnjevi, iskorak, podizanje nogu su odlične vježbe za mišiće nogu. Početnici ne moraju imati tri serije već jednu koja će sa vremenom rasti, takođe pauze neka budu po jednu minutu.

Osim ovih vježbi, vježbe istezanja i fleksibilnosti koje se rade na pilatesu i jogi daće nogama ljepši, duži i vitkiji oblik.