Kako izgledati mršavije?

Mršavljenje  » Uncategorized »  Kako izgledati mršavije?
0 Comments
Mršaviji izgled

Jednostavnim trikovima do mršavijeg izgleda

Tokom godine, naročito poslije praznika svi se odlučuju za mršavljenje. Sva ta ukusna hrana koja je unešena tih dana, sada dolazi do izražaja, a najviše u predjelu stomaka. Držanje dijeta zna biti naporno, a ako se ne drži pravilno čak i opasno. Postoji nekoliko metoda koje će pomoći da se izgleda mršavije.

U pokušaju kamufliranja suvišnih kilograma, instinkt sam govori da se treba prekriti sve što izgleda vrećasto i kao višak. Međutim, ono što stilisti preporučuju je upravo suprotno od onoga što mislimo. Treba se pratiti forma tijela, pa se prema tome savjetuje odabir odjeće koja će savršeno odgovarati, ali sa dve tamnije boje koje će dati iluziju mršavijeg tijela i užih kukova i struka.

Stilisti takođe preporučuju i nošenje tamnog džinsa sa potpeticama, jer će noga tako izgledati izduženije i tanje. Pamuk koji se nalazi u njima čini ih udobnijim i lakšim za kretanje, dok će potpetice samom izgledu biti tačka na i. Hlače sa visokim strukom će vizuelno izdužiti tijelo, pa se i one preporučuju.

Mršaviji izgled

Haljine do koljena koje se šire u struku će prekriti problematični dio nogu, a košulja koja ima detalj na struku, vizuelno će smanjiti problematično područje. Dodavanjem kaiša ili mašne na suknju dobiće se isti efekat.

Nošenjem majica ili košulja na V izrez vizuelno će smanjiti grudni dio. Pokazujući vrat i prsa stvoriće se iluzija dužeg i užeg torza.

Dodatnu pomoć u prikrivanju stomaka će pružiti i steznik. Sa steznikom koji je udoban i lagan za nošenje, može se izgledati do 5 kilograma tanje. Lako se navlači, prekriva sve suvišne kilograme i tijelo čini zategnutijim. Danas su oni jako razvijeni pa problemi koji su se javlja oko njih, kao na primjer njihovo pomjeranje, su sada prošlost.

Postoji još metoda kako izgledati mršavije zavisno od tipa tijela, ali ovo su one univerzalne koje pomažu svima.