Odgovarajuća dijeta za odgovarajući oblik tijela

Mršavljenje  » Uncategorized »  Odgovarajuća dijeta za odgovarajući oblik tijela
0 Comments
Dijeta prema obliku tijela

Jednostavnim primjerima otkrijte oblik tijela

Mnogi ljudi planiraju gubitak kilograma uz pomoć dijete, a ni ne znaju kako će ta dijeta uticati na njihovo tijelo. Prema naučnim istraživanjima otkriveno je da postoji veza između tjelesnog tipa i načina ishrane u toku dijete. Vrsta masnoće koja se taloži u tijelu lakše će se prepoznati i eliminisati ako se prepoznaju mjesta na kojima se ona uglavnom zadržava. Postoje dva tjelesna tipa koja će pomoći odrediti koja će dijeta biti od pomoći, a to su:

1. Oblik kruške – jači kukovi, bedra i zadnjica

2. Oblik jabuke – salo na stomaku i bedrima

Ukoliko se žele izgubiti kilogrami, savjetuje se da se ne ide na bilo koju dijetu, već na onu koja odgovara vašem tipu tijela. Sistem za varenje je već navikao na tip tijela koji osoba ima, a sam rad tijela se može iskoristiti da se poboljša njegov izgled.

Dijeta prema obliku tijela

Da bi se razumjela veza između tijela i hrane, trebala bi se razumjeti i ciljati masnoća sa kojim se tijelo bori. Pa prema tome, osobe koje imaju tijelo u obliku kruške, masti koje se nalaze u butinama su zdravije od masti koje se nalaze u tijelu oblika jabuke. Vrsta masnoće koja se nalazi u tijelu je potkožna, a nje se teže može osloboditi.

Tijelo oblika jabuke mora da elimiše iz svog sistema masti iz visceralnih arterija. Ova vrsta masti je povezana sa dijabetesom drugog tipa, bolestima srca i raka. Masti u visceralnim arterijama su razlog zašto se metabolizam usporava.

Pa za oba oblika postoji i odgovarajuća ishrana koja će pomoći u gubljenju suvišnih kilograma. Za tijelo oblika kruške savjetuju se jela koja imaju malo masnoće, takođe preporučuje se konzumacija sira, mlijeka i jogurta. Hrana koja ima zasićene masnoće ne dolazi u obzir. Predlaže se izbjegavanje procesuiranih proizvoda i onih koji sadrže prerađeno ulje.

Za tijelo oblika jabuke, predlaže se izbjegavanje ugljenih hidrata i bilo šta što je procesuirano i rafinisano. Primjer hrane koja se ne bi trebala jesti je bijela riža, bijeli hljeb, i tjestenina. Hrana koja bi se trebala jesti su sve vrste povrća, voća, pileće ili ćureće meso i poneko crveno meso.

Kada je definisan oblik tijela i hrana koja će pomoći da se izgube suvišni kilogrami, sljedeći korak je održati motivaciju. Odgovarajuća dijeta za odgovarajući oblik tijela će uz vježbanje i pravilnu ishranu dati brže rezultate. Jednom kada se navikne na ovaj ritam, tijelo će se oblikovati prije nego što mislite.