Optika Moj Optik nudi razne usluge za poboljšanje vida

Mršavljenje  » zdravlje »  Optika Moj Optik nudi razne usluge za poboljšanje vida
0 Comments

U današnje vrijeme oštećenje vida je veoma često, zbog raznih ekrana u koje ljudi gledaju svakodnevno. Bilo da se radi o mobitelu, tabletu ili računalu, vid je veoma osjetljivo osjetilo i bitno ga je zaštititi i u slučaju bilo kakvih problema na vrijeme krenuti ispravljati. Optika Moj Optik u Ljubljani, nudi razne usluge koje će vam pomoći zaštititi vaš vid, te u slučaju bilo kakvih problema ispraviti ga. Kroz nastavak teksta donosimo vam više detalja o najčešćim problemima koji se javljaju s očima, koje usluge nudi optika i koji su koraci prevencije oštećenja vida.

Redovan pregled vida je prevencija daljnjih oštećenja

Budući da su oči svakodnevno izložene raznim štetnim utjecajima, do oštećenja vida može doći bez obzira na starost ljudi. Manja oštećenja je teško primijetiti, sve dok se ona ne razviju u veća, kada su promjene vidljive. Kako bi se spriječilo razvijanje problema s očima, najbitniji je redovan pregled vida. Svaka optika nudi ove usluge, te će vam u slučaju bilo kakvih problema na vrijeme moći preporučiti način ispravljanja vida. Redovan pregled vida se preporučuje svake 2 godine, a u slučaju bilo kakvih problema koje osjetite, potrebno je što prije otići na pregled. Moj Optik radi preglede svakog četvrtka, a sve što je potrebno je zakazati termin i biti siguran da su vaše oči zdrave!

Očni podatci daju informacije o vidu

U sklopu raznih strojeva koje ima Moj Optik, nalaze se i oni za mjerenje vida. Tako je pomoću pregleda moguće detaljno izvršiti provjeru očiju, te pripisati odgovarajući tretman liječenja. Mjerenje očnih podataka služi za provjeru dioptrije, te može pokazati i razne druge očne probleme, poput astigmatizma (cilindra). Očna optika će vam pomoći u detekciji problema s očima.

Provjera vida kod djece

Pregled vida za djecu je veoma bitan, kako bi se već u ranoj fazi života otkrilo eventualne probleme s očima. Optika Moj Optik nudi i preglede za djecu. Pregled će ukazati na to ima li dijete ikakvih kroničnih problema s očima ili mogućnosti za razvoj nekih bolesti. Preporučuje se 3 pregleda kod djece, prema starosti:

  • Nakon navršenih 6 mjeseci
  • Nakon navršene 3 godine
  • Neposredno prije odlaska u vrtić ili školu

Posebno je važan pregled prije odlaska u školi, kojim se može utvrditi dioptrija oči i u slučaju problema s vidom izraditi naočale ili leće. Naočale za ispravljanje vida osigurat će djetetu ugodno učenje u školi i mogućnost sudjelovanja u nastavi, bez dodatnog naprezanja očiju kod čitanja s ploče, što može uzrokovati dodatne probleme s vidom. Pregled možete dogovoriti u klinici Moj Optik u Ljubljani.

Naočale i leće za ispravljanje vida

Nakon obavljenog pregleda i utvrđivanja dioptrije, postoje 3 načina za ispravljanje vida:

  • naočale za vid
  • leće za oči
  • laserska korekcija vida

Optika nudi izradu naočala i leća, prema vašoj dioptriji, tako da je „one stop station“ za sve probleme s ocima. Nakon pregleda vida i utvrđivanja dioptrije, prema vašim parametrima izradit će očna pomagala i pomoći vam u ispravljanju vida.

Korekcijske naočale su koristan modni dodatak

U prošlosti su korekcijske naočale bile veoma ružne i okviri nisu bili modno nastrojeni. Danas dizajneri rade odličan posao i naočale su postale od obaveznog dodatka za ispravak vida, modni dodatak! Prilikom odabira veoma je važno ne žuriti, te pronaći okvir koji idealno paše na vaš oblik glave. Osim samog izgleda, obratite pozornost da capice stoje lijepo na nosu i da vas ne žuljaju, jer će to prilikom nošenja ostaviti crvenilo. Također, birajte korekcijske naočale koje su lagane i koje vam neće biti teško nositi.

Postoji nekoliko vrsta naočala koje razlikujemo:

  • sportske naočale s dioptrijom
  • progresivne korekcijske naočale
  • naočale za čitanje

Svaka od ovih vrsti nosi se ovisno o potrebama i prilagođena je korištenju za određenu stvar. U slučaju da korekcijske naočale nosite samo prilikom obavljanja neke radnje, tada njihov izgled nije bitan, no ako ih morate nositi konstantno, nemojte žuriti prilikom kupnje. 

Sunčane naočale s dioptrijom

Sunce može dodatno oštetiti oči, te zbog odbijanja od raznih stvari stakla, limova, poda može iz više kuteva ići u oko i tako dodatno oštetiti vid. Za ljeto se preporučuju korekcijske naočale sa zaštitom od sunca, jer će one osim ispravljanja vida, zaštititi vaše oči od negativnog UV zračenja. One jesu nešto skuplje, no idealan su dodatak svima koji non stop nose naočale, a prilikom ljeta omogućit će vam puno ugodnije iskustvo nošenja naočala.

Folna kiselina ili vitamin B9. Folna kiselina je sintetski oblik vitamina B9 koji se nalazi u suplementima ili hrani koja je obogaćena ovim vitaminom. Čitajte više …