Ricinusovo ulje pomoć je iz prirode

Mršavljenje  » zdravlje »  Ricinusovo ulje pomoć je iz prirode
0 Comments
Rucinusovo ulje koristi se već preko tri tisućljeća u tradicionalnoj medicini mnogih kultura

Razna ulja već se tisućljećima koriste u medicini i kao kozmetički proizvodi, jer imaju mogućnost nahraniti naše tijelo i izvana i iznutra. Ipak, rijetko koje ulje ima toliko pozitivne učinke na cijelo zdravlje kao ricinusovo ulje. Bilo da ga planirate koristiti kao dodatak prehrani ili pak kozmetički proizvod, pomoći će vam da se osjećate i izgledate bolje. 

Bogato hranjivim sastojcima, ricinusovo ulje koristi se već preko tri tisućljeća u tradicionalnoj medicini mnogih kultura, no čini se kako svaka generacija ponovno otkriva sve njegove pozitivne strane i mnoštvo pozitivnih djelovanja koje ima na organizam.

Ricinusovo ulje pomaže kod zatvora
Ricinusovo ulje pomaže kod zatvora

Pomoć za probavu

Najpoznatija uloga ricinusovog ulja je u ublažavanju probavnih problema. Zatvor i spora probava problemi su koji muče sve više ljudi danas, jer ih može uzrokovati čitav niz uzroka, poput:

  • Stresa
  • Teške hrane
  • Manjka kretanja
  • Drugih probavnih problema

Ako vas muči zatvor, ricinusovo ulje pomoći će vam olakšati tu situaciju. Također ima laksativno djelovanje jer se ricinoletična kiselina spaja s receptorima koji uzrokuju kontrakcije mišića, što znači da će brzo probuditi i pokrenuti vašu probavu. Upravo zbog djelovanja na mišiće, ricinusovo ulje također se koristi i za pokretanje kontrakcija mišića maternice, kako bi se na prirodan način potaknuli trudovi.

Za lijepu i zdravu kožu

Iako je pojavljivanje bora tijekom života neizbježno, kako bi vaša koža što duže izgledala mladenački i zdravo, ricinusovo ulje savršena je prirodna opcija. Može se koristiti isto kao i klasične kreme protiv bora, nježnim nanošenjem manje količine na čistu i suhu kožu. Ali imajte na umu kako ricinusovom ulju treba neko vrijeme da se upije. 

Način na koji ono djeluje na kožu jest da je omekšava i hidratizira, čime koža odmah izgleda zdravije i ljepše. Uz to, pomaže i u stimulaciji proizvodnje:

  • Elastina
  • Kolagena

A to pomaže u pomlađivanju kože, što je cilj mnogih žena.

Za osjetljivu kožu

Osim za pomlađivanje kože, ricinusovo ulje također se može koristiti i za smirivanje osjetljive kože. Može pomoći u ublažavanju ili rješavanju problema poput keratoze pilaris, psorijaze, dermatitisa i ekcema. Ricinoletična kiselina u njemu pomaže umanjiti probleme svojim antibakterijskim i protuupalnim djelovanjem, kako bi smanjila nastale probleme. 

Ricinusovo ulje koristi se za pokretanje kontrakcija mišića maternice
Ricinusovo ulje savršena je prirodna opcija

S druge strane, ricinusovo ulje također će hidratizirati kožu, čime će ona biti zdravija, a spriječit će se i upala, iritacija te svrbež kože. Upravo zbog toga, može se koristiti i u borbi protiv akni, mitesera i drugih kožnih problema.

Lijepa kosa i trepavice

Ricinusovo ulje također se može koristiti i kao kozmetički proizvod koji će uljepšati vašu:

  • Kosu
  • Trepavice
  • Obrve

Osim što će pomoći smanjiti oštećenja i suhoću kose, trepavica i obrva, pomoći će i u borbi s problemima poput peruti. Uz to, želite li potaknuti rast trepavica i kose, ovo je savršen prirodni preparat za vas. Ne smeta očima i ne peče, pa se može koristiti na očima, a u kombinaciji s hranjivim dodatcima prehrani u kratkom vremenu pomoći će vam da ostvarite odlične rezultate. Ipak, koristite li ga za poticanje rasta, imajte na umu da ne pretjerujete s količinom.

Budite aktivni i koristite ricinusovo ulje

Uz sve pozitivne utjecaje koje ricinusovo ulje ima na zdravlje i ljepotu, također je odličan preparat i za sve ljubitelje sporta, ali i one koji se tek počinju baviti nekom aktivnošću. Nakon fizičke aktivnosti, ono će pomoći smanjiti upale i bol koja nastupa zbog upale mišića.

Top 6 blagodati zdravlja i ljepote ricinusovog ulja

Ipak, osim njega, dobro je koristiti i dodatke prehrani poput magnezija, koji će dodatno smanjiti upalu mišića i spriječiti pojave poput grčeva. Tako ćete moći biti aktivni i uživati u vježbanju i boravku na zraku bez brige o bolovima u mišićima dan poslije.

Zdraviji život uz dodatke prehrani

Uravnotežena prehrana najbolji je način da svoje tijelo održimo zdravim. Ipak, ponekad ni uz najbolju volju i trud, namirnicama u tijelo ne možemo unijeti dovoljnu količinu hranjivih tvari koje su mu potrebne. U tom slučaju na scenu stupaju dodaci prehrani, koji nam mogu pomoći umanjiti upale, spriječiti bolesti, osnažiti imunitet ili pak utjecati na ljepotu i zdravlje cijelog organizma. 

Kada kupujete dodatke prehrani svakako obratite pozornost na to koje sve učinke oni imaju, kako se koriste i odgovaraju li na potrebe koje vaš organizam ima. Uz to, svakako obratite pozornost i na upute. Određeni dodaci prehrani, na primjer, ne smiju se koristiti u trudnoći ili pak imaju nuspojave koje mogu biti izrazito neugodne ako ih ne očekujete.