Banana dijeta

Mršavljenje  » Uncategorized »  Banana dijeta
0 Comments
Smanjite kilograme bananom

Riješite se kilograma ukusnom hranom

Banana dijeta doživljava globalni uspjeh kao jedna od jako učinkovitijih, a efektivnih dijeta. Mnogi se pitaju da li je stvarno moguće smršaviti od banana, ali moguće je i te kako. Prateći ove jednostavne korake, kilogrami će spadati jako brzo.

Doručak koji sadrži bananu je ključ ove dijete. Generalno, cijela ova dijeta je, u stvari, jedenje banana i pijenje vode.

Sa ovom dijetom, čitav dan se može normalno jesti i upravo ovo je čini svima privlačnom. Nema konstantnog vaganja, nema računanja kalorija i nema posebne prehrane. Ova dijeta nema neke posebne zahtjeve, i za sve kojima se ovaj način mršavljenja čini jednostavan, on stvarno i jeste jednostavan i nema potrebe komplikovati stvari zbog toga. Dovoljno je samo zaboraviti da je to dijeta i jesti banane za doručak.

Smanjite kilograme bananom

Ukoliko osoba nije navikla na doručak onda će se morati uraditi neke promjene, jer ova dijeta počinje od doručka koji je bitan. Ako osoba nema vremena doručkovati, neka stavi bananu u torbu i neka je pojede na putu do posla, u autu ili kada dođe na posao. Takođe je potrebno i piti vodu dok se jede banana, a idealna voda bi bila sobne temperature. Jedući banane ujutro uvidjeće se da one poprilično napune stomak i daju osjećaj sitosti do ručka, a svi oni koji su navikli na užinu u toku dana u potpunosti će je izbaciti.

U toku ručka nema nekih posebnih zahtjeva za nekom specijalnom hranom. Savjetuje se da se jede ono što se inače ruča. A što se tiče večere, ne smije se jesti ništa poslije 20 časova. Ako je radno vrijeme u to doba onda neka se jede prije  ili čeka jutro do doručka.

Ova dijeta ima mnogo verzija, ali svaka je na isti kalup. Banane za doručak, a ostala hrana normalno u toku dana.