Veličina tenisica za trčanje je vrlo bitna

Mršavljenje  » vježbe »  Veličina tenisica za trčanje je vrlo bitna
0 Comments

Kada kupujete tenisice za trčanje morate obratiti pažnju na nekoliko stvari. Naravno, prvo što će vas nekom modelu privući je njegov izgled i atraktivnost. Na sreću, tržište je danas prepuno različitih modela tako da ne biste trebali imati problema s pronalaskom vizualno zanimljivog modela. Osim toga, morate izabrati i za kojeg ćete se proizvođača odlučiti. Tenisice za trčanje nešto poznatijih proizvođača su u pravilu uvijek skuplje, no njihovom kupovinom možete biti sigurni da dobivate proizvod koji je prošao brojna testiranja kako bi bio što bolji.

Odabir veličine

Odabir veličine je ono na što trebate obratiti nešto više pažnje. Naime, budući da se tijekom trčanja noge i stopala cijelo vrijeme gibaju, tenisice za trčanje im moraju osigurati dovoljno prostora. To u pravilu znači da biste trebali kupiti nešto malo veće tenisice za trčanje od onih koje bi kupili za svakodnevno nošenje. Na taj način će vam stopala imati dovoljno mjesto unutar tenisica za pomicanje. To će posredno za posljedicu imati manje umaranja prilikom trčanja i puno ugodniji osjećaj dok trčite. Naravno, nemojte ni pretjerati s veličinom jer će vam u suprotnom biti još teže trčati. Ukoliko niste sigurni oko svog odabira, uvijek u trgovini možete zatražiti stručni savjet prodavača.

Kupovina u lokalnim trgovinama ili putem Interneta

Tenisice za trčanje, kao i ostale vrste tenisica, možete kupiti i u lokalnim trgovinama i putem Interneta. No, kada je riječ o tenisicama za trčanje, možda bi bolja opcija bila kupovina u lokalnim trgovinama. I to samo iz razloga što tada tenisice za trčanje možete i isprobati. Budući da je vrlo bitno kupiti odgovarajuću veličinu, onda će vam puno značiti mogućnost isprobavanja. Kupite li pak ove tenisice putem Interneta, ostaje vam samo nada da ste kupili ispravnu veličinu.

Stoga, najviše pažnje usmjerite na odabir ispravne veličine i tada će vam trčanje biti vrlo ugodna aktivnost.