Hrana koja sagorijeva masne naslage

Mršavljenje  » Uncategorized »  Hrana koja sagorijeva masne naslage
0 Comments
Smrsajte uz avokado

Tijelo kao iz snova

Osobe koje žele unijeti u svoj život neke zdravije prehrambene navike često ne znaju šta je dobro i zdravo za njih, a šta ne. Svi oni koje žele zdravo i zgodno tijelo bez upotrebe hemije, evo liste hrane koja se savjetuje uvrstiti u svakodnevnu ishranu.

1. Avokado – Avokado sadrži velike količine zdravih masti i ulja koja tope masne naslage. Ne smije se zaboraviti da je avokado voće koje ima jako malo šećera u sebi. Preko 70 procenata kalorija dolazi iz masti, a ta mast se sporo rastvara, pa je osjećaj sitosti duže vremena zastupljen. Avokado je voćka koja je bogata vlaknima.

2. Paradajz – Još jedno voće koje ima nizak procent šećera u sebi, a koje je puno antioksidansa kao što je likopen. Likopen se pokazao kao dobar u borbi protiv slobodnih radikala, posebno sprečavanju raka prostate, a pomaže i prilikom gubljenja suvišnih kilograma. Neki, zavisno od vrste,  imaju čak i duplu dozu (od normalne doze) vitamina C i visok nivo zastupljenosti vitamina A. Voće koje smanjuje suvišne kilograme i još sprečava nastajanje raka je stvarno odlično voće.

Smrsajte uz avokado

3. Krastavac – Povrće koje ima nizak procenat šećera u sebi je krastavac. Krastavci će osobi dati energiju da izdrži čitav dan, a u isto vrijeme će i sagorijevati kalorije. Sadrže mnogo vitamina i minerala pa se ovo povrće jednostavno mora naći u jelovniku.

4. Špinat – Špinat je prepun antioksidansa pogotovo kada je svjež i kada nije skuhan. On u sebi sadrži željezo, omega 3 masne kiseline, vitamine A, E, C i K. Lista sadrži još mnogo pozitivnih stvari oko špinata zato je potrebno da bude u jelovniku.

5. Limeta – Iako postoji nekoliko vrsta limete ovo voće, iako je kiselo, kada ga tijelo svari čini odličnu stvar, jer podiže pH vrijednost dopuštajući tijelu da se pozdravi sa masnim naslagama. Limeta je odličan sastojak za “smoothie” napitke, jer im daje šećera dok tijelo ostaje zdravo i sagorijeva kalorije u isto vrijeme.

6. Limun – Isto kao i limeta, limun podiže pH neutralnost u tijelu dopuštajući da se masnoća sagorijeva i troši. Vodi daje svježiji okus, a odlično ide i sa ribom.

6. Prokelj – Prokelj spada u vrstu kupusa i pun je vitamina i minerala koji pomažu prilikom skidanja sala. Ovo je povrće koje savršeno i brzo topi masne naslage, a koje skoro niko nije volio kao dijete zbog njegovog ukusa.

Osim ove liste hrane koja sagorijeva masne naslage, savjetuje se konzumacija brokolija, različitih riba i nekih vrsta začina.