Nahranite vaše mišiće proteinima ako želite masu

Mršavljenje  » vježbe »  Nahranite vaše mišiće proteinima ako želite masu
0 Comments

Bavite se sportom, bodibildingom ili jednostavno radite klasične vježbe snage, a sve u svrhu povećanja mišićne mase? Onda zasigurno znate koliko je teško povećati tu mišićnu masu, naročito u početku kada počinjete od slabih i nerazvijenih mišića. Danas ćemo vam otkriti neke tajne koje će vam pomoći da dobijete tijelo o kojem sanjate čitav život!

Mišići su kao bebe

Kada prvi put vidite ovakvu izreku vjerojatno ćete zastati i pomisliti „Ma kakve bebe?!“. Ipak morate znati da je ova tvrdnja 100% točna, a evo i zašto. Naime, vaši mišići se tijekom napornog treninga troše, umaraju i oštećuju. To nikako ne ide u prilog poboljšanju vaše snage. Naravno, sam trening je dobar, jer napreže vaše mišiće, ali sa sobom vuče mnogo negativnih posljedica.
Takve posljedice mogu značajno usporiti rast vaše mišićne mase, te je neophodno da znate da ih vi sami možete vrlo lako premašiti. Da biste to učinili, za početak morate znati kako odmarati vaše bebe, tj. mišiće, a kasnije ih i nahraniti, a tu uskaču proteini za masu.

Prvo i najvažnije pravite pauze između treninga. Nema potrebe da dva puta dnevno idete u teretanu, tri do četiri puta sedmično je sasvim dovoljno i pri tome trebate raditi različite mišićne grupe. Kada ste napravili dobar raspored za treniranje morate napraviti i dobru prehranu.

Prehrana mišića

Mišići se hrane svime onime čime i vi, ali najbitniji sastojak u tome svemu su proteini koje unosite preko raznih jela, mesa, voća i povrća. Proteini za masu ipak u najvećem broju stižu iz raznih suplemenata, koji naravno moraju biti usklađeni.

Da bi uskladili suplemente morate imati dobru prehranu, koja uključuje sve sastojke koji su potrebni u vašem tijelu, od već pomenutih proteina, vitamina i minerala, pa sve do ugljikohidrata i šećera koji vam daju snagu i ostalih tvari.

Odabir proteina

Kada odete u prodavnicu u kojoj se prodaju suplementi zasigurno prvo što ćete tražiti su proteini za masu. Morate znati jednu stvar, proteini su proteini, pa tako nema razlike između whey proteina koji će vam pomoći da dobijete snagu i oporavite se od treninga i whey proteina kojima dobivate masu.

Proteini za masu, ili kako god ih već zovete zasigurno mogu poboljšati rad vašeg organizma, pa tako značajno doprinijeti dobivanju mišićne mase. Nema potrebe da brinete ako rezultati ne budu odmah vidljivi, kao i za sve potrebno je vrijeme.