Angažovanje ličnog trenera

Mršavljenje  » Uncategorized »  Angažovanje ličnog trenera
0 Comments
Mrsavljenje uz trenera

Olakšajte snalaženje u teretani

Ponekad, naša motivacija i želja za mršavljenjem ne donosi rezultate koje očekujemo. Nemojte da brinite i za to postoji rješenje. Naime, da bi ostvarili svoj zadani cilj i smršali, možete unajmiti ličnog trenera. Nemojte misliti da samo bogati mogu da priušte trenera, oni su dostupni za sve koji se upišu u teretanu. Angažovanje ličnog trenera je siguran način za zdravo postizanje određene kilaže i održavanja iste. Evo par pravila kojih bi se trebali pridržavati kako bi izabrali kvalitetnog ličnog trenera.

Kao prvo vaš trener treba da bude zadovoljavajućeg fizičkog izgleda. Zamislite kako bi bilo da se pred vama pojavi čovjek koji ne izgleda dobro i govori vam šta da radite da postignete dobar izgled. Ako nije u stanju sebe da dovede u red, kako bi onda mogao vas? Znači kada birate trenera, gledajte da je jak, atletski građen i da mu je “sve na svom mjestu”.

Mrsavljenje uz trenera

Upoznajte svog trenera prije nego što počnete sa treninzima. To je bitno jer ukoliko nema komunikacije među vama pitanje je hoćete li uspjeti u svom naumu.

U toku procesa traženja trenera, raspitajte se u lokalnoj teretani više o njima, koji je najbolji, najpristupačniji i slično. Oni će vam dati najpouzdanije informacije o trenerima, a njima nije u cilju da vas lažu jer tako gube mušteriju. Ukoliko ste već našli trenera, ali njegov način rada vam se nikako ne sviđa, a pri tome niste ni konsultovali osoblje teretani, tražite zamjenu bez ustručavanja.

Obavezno uzmite u obzir iskustvo trenera. Možete se raspitati kod poznanika da li je već neko koristio usluge tog trenera i kakva su mu iskustva. Ukoliko se trener ne pokaže u prvih par mjeseci, to jest ne ostvarite nikakve napretke, taj trener vam jednostavno ne odgovara. Prilikom ove odluke budite pošteni. Ukoliko se vi niste pridržavali uputstava koje vam je on dao, nije njegova greška već vaša.