Pobrinite se za zdravlje organizma uz detoksikaciju jetre

Mršavljenje  » zdravlje »  Pobrinite se za zdravlje organizma uz detoksikaciju jetre
0 Comments
Detoksikacija jetre

Kako biste bili zdravi, veoma je važno ulagati u zdrave navike. Provođenje vremena vani, uživanje na svježem zraku i suncu, tjelesna aktivnost i druženje s obitelji, prijateljima i ljubimcima – sve su to navike koje pozitivno utječu na naše zdravlje. 

Ipak, osim njih, vrlo je važno obratiti pozornost i na prehranu te tu i tamo tijelu dati pauzu od nezdrave hrane, kako bi se pročistilo. Jedan od postupaka koji pomaže u tome je detoksikacija jetre koji će pozitivno utjecati i na ostatak tijela.

Čuvajte jetru

Jetra je jedan od organa koji je više-manje konstantno u pogonu. Osim što stvara glikogen, ona se brine i za održavanje razine glukoze u krvi, a uz to pretvara i toksične tvari u ureu ili karbamid. Osim toga, sudjeluje i u nizu drugih važnih procesa, poput:

  •  sinteze proteina
  •  stvaranja i razgradnje proteina, ugljikohidrata i masti
  •  stvaranja žući
  •  konjugacije bilirubina

Zbog toga je važno čuvati zdravlje jetre, a jedan od načina da to učinite je i detoksikacija jetre, koja će joj dati vremena da se regenerira.

Nevjerojatna sposobnost regeneracije jetre

Jetra je jedan od organa u našem tijelu koji ima nevjerojatno veliku sposobnost regeneracije. Zbog toga, čak i ako je šteta nastala na jetri zbog bolesti ili nezdravog života veća, ona će se u većini slučajeva uspješno regenerirati.

Detoksikacija jetre

Kako biste potakli sposobnost regeneracije jetre te joj pomogli u boljem radu i održavanju zdravlja, bitno je svako toliko provesti postupak detoksikacije jetre. Pogotovo se preporuča ako ste u posljednje vrijeme konzumirali mnogo alkohola, teške hrane ili pak lijekove. Detoksikacija jetre odličan je način da poboljšate njezino stanje nakon blagdana te vratite svoj organizam u zdravu harmoniju.

Također, nemojte propustiti sljedeći članak: Naučite više o ajurvedi za kvalitetniji život.

Jednostavna pravila za detoksikaciju

Iako ćete na raznim mjestima naići na informacije o proizvodima i načinima da brzo odradite detoksikaciju jetre, istina je nešto drugačija. Zdrava, kvalitetna, uravnotežena i umjerena prehrana, kretanje ili vježbanje, najbolji su i najbrži način da odradite kvalitetnu detoksikaciju jetre.

Želite li dodatno ubrzati rezultate, izbjegavajte tešku i masnu hranu, alkohol i droge te dodajte voća i povrća u svoje dnevne obroke. Suprotno raznim uputama, nemojte izbacivati temeljne sastojke poput masti ili ugljikohidrata iz prehrane, no obratite pozornost na količine u kojima ih konzumirate. Na kraju, u detoksikaciji jetre mogu vam pomoći i čajevi poput onog od mente i đumbira ili maslačka.