Bademovo ulje pomaže zdravlju vaše kože

Mršavljenje  » zdravlje »  Bademovo ulje pomaže zdravlju vaše kože
0 Comments

U današnje moderno doba velik se naglasak stavlja na fizičku ljepotu. To je posebno naglašeno kod ženskog spola i vječne borbe protiv znakova starenja i bora. To je rezultiralo s procvatom proizvodnje kozmetičkih proizvoda te danas, svaka žena, ovisno u kojem je stadiju života, posjeduje barem nekoliko krema za lice i nekoliko preparata za kosu u svom kupaonskom ormariću. Postoje kritike određenih grupacija u kojima se ističe plitkost današnje kozmetičke industije, lažnih obećanja te uništavanje ženskog samopouzdanja i poštovanja. Neki potiču i stav dostojanstvenog starenja i bore se protiv reklamiranja i potrošnje mnoštva preparata koji čak u većini slučajeva niti ne pomažu. Ono što se zaboravlja u svemu ovome je da su lijepa kosa i koža zapravo one koje su zdrave i da je zdravlje zapravo temelj svega. A zdravlje nam dolazi iz prirode, iz biljaka kao što je badem pa se sve više danas koristi bademovo ulje.

Badem je koristan za ljepotu, ali i zdravlje

Kako bi vaša koža zadržala svoju hidratiziranost i zdravlje, važno je koristiti neki od preparata koji sadrži bademovo ulje. Ono je izrađeno od hranjivih badema i nudi mnoštvo koristi za vašu ljepotu.

Osim koristi koje se vide okom, postoji velik broj pozitivnih učinaka na procese koji se događaju u vašem tijelu. Bademovo ulje tako pozitivno djeluje na visoki kolesterol, kardiovaskularne bolesti, dijabetes, rak te različite oblike kožnih oboljenja.

Pročitajte i kako CBD ulje utječe na kožu.

Porijeklo biljke i raznolikost plodova

Badem je hrana koja spada u grupaciju voća te nam dolazi iz dijela svijeta koji obuhvaća Aziju, Bliski Istok te područje rijeke Ind u Pakistanu.

Postoji više vrsta badema, ali za konzumaciju i proizvodnju preparata kao što je bademovo ulje koristi se slatka vrsta badema. Druge vrste su uglavnom gorke i ne koriste se za proizvodnju homeopatskih i kozmetičkih proizvoda. Čak ih se smatra toksičnima jer u sebi sadrže male količine cijanida. No, u posljednje vrijeme proširila se upotreba čak i gorkog badema jer su se razvili postupci kojima je sada moguće iz njih izvaditi toksični cijanid. Bademovo ulje koje se tako dobiva djeluje kao snažno protuupalno i antibakterijsko sredstvo te je korisno i protiv snažnog svrbeža i grčeva.

Sumpor, odnosno MSM bio prah ima važnu ulogu u očuvanju zdravlja kože, kose i noktiju. Sledite linku i prečitajte više u sljedečem članku.