Brza probava velika je prednost u svakodnevnom životu

Mršavljenje  » zdravlje »  Brza probava velika je prednost u svakodnevnom životu
0 Comments
Brza probava također je uvjetovana kvalitetnom prehranom

Problemi s probavom sve su češći u današnje vrijeme. Osim što se općenito hranimo sve lošije, na našu probavu i raspored ishrane negativno utječu i: 

  • brz način života
  • visoka razina stresa
  • nedostatak vremena 

Jedan od najučestalijih problema povezin s time je zatvor. Iako veoma bolan i neugodan problem, protiv zatvora se nije nemoguće boriti. Može vam pomoči ricinusovo ulje. Uz nekoliko savjeta i vi možete ponovno imati brzu probavu.

Riješite se negativnih prehrambenih navika

Iako je primarni uzrok usporavanja probave loša ishrana, ako je brza probava ono ćemu težite, morat ćete se boriti i s mnogim vanjskim utjecajima. Prije svega, prvi pomagač u postizanju brze probave je fizička aktivnost i dovoljan unos tekućine.

Brza probava također je uvjetovana kvalitetnom prehranom
Brza probava veoma je bitna

Dehidracija i manjak kretanja mogu uzrokovati usporavanje probave, pa je stoga veoma važno da se posvetite ovim ciljevima. Fizička aktivnost ne mora biti pretjerano velika, a što se tekućine tiče, najbolje se odlučiti za vodu ili kakav voćni čaj.

Popravite prehranu

Hranite se zdravo i vaša probava biče brza
Voda za brzu probavu

Brza probava također je uvjetovana kvalitetnom prehranom. Hranite li se zdravo, vaša će probava također biti bolja. Hrana poput suhog voća, sjemenki i orašastih plodova odlično djeluje na probavu, a želite li dodatnu pomoć dobro je posegnuti za probioticima poput jogurta ili pak razne fermentirane hrane poput kiselog kupusa. 

Za brzu probavu trebaizbjegavati:

  •  masnu hranu
  •  prženu hranu
  •  vrlo slanu hranu
  •  suhomesnate proizvode
  •  slatkiše

Također se preporučuje unos dovoljne količine vlakana i cjelovitih žitarica poput ječma, prosi, riže, zobi ili pak egzotičnih odabira poput amaranta ili kvinoje. Iako će trebati neko vrijeme da se uz ove promjene vide rezultati, budite strpljivi i ubrzo ćete imati brzu probavu.

Rješenja za probavu kao spas u zadnji čas

Brza probava nekad je veoma bitna, pogotovo u blagdansko doba kada se količina hrane koju jedemo povećava i to većinom masnim, slanim i slatkim delicijama. Želite li ubrzati probavu kada je stiska, postoji nekoliko načina da to napravite.

Ocijedite li cijeli limun u čašu mlake vode i to popijete prije ili nakon jela možete prevenirati probleme i pomoći održati brzu probavu. Maslinovo ulje s limunom domaći je lijek za ubrzavanje probave koji se uzima ujutro ili nakon obroka. Želite li brzu probavu i nakon teške hrane onda ne smijete izbjeći klasičan izbor – sodu bikarbonu pomiješanu s mlakom vodom.

Pročitajte i članak pod naslovom”Bio Maca dodatak koji jača organizam“.