Šalovi – dekorativni odjevni predmeti

Mršavljenje  » Moda i ljepota »  Šalovi – dekorativni odjevni predmeti
0 Comments
Šalovi

Šalovi su planetarno popularni odjevni predmeti čija je uloga prije svega dekorativna. Bilo da se radi o pravokutnim, trokutastim ili kvadratnim modelima njihov zadatak je naglašavanje i upotpunjavanje odjevne kombinacije. Topliji, puniji modeli imaju još jednu ulogu. Osim za dekoraciju, oni su namijenjeni i za zagrijavanje tijela u hladnim zimskim danima. Zbog toga se za šalove smatra da su spoj ljepote i praktičnosti.

Šalovi su omiljeni odjevni predmet i muškaraca i žena. Nose se u različitim prilikama – od onih svečanijih i glamuroznijih do svakodnevnih kao što je primjerice obična poslijepodnevna šetnja gradom.

Tržišna ponuda šalova

Na tržištu su dostupni šalovi od prirodnih materijala kao što su svila, kašmir, vuna, pamuk i lan, kao i oni izrađeni od umjetnih vlakna kao što su akril i poliester. Većina ljubitelja mode u svom ormaru ima barem jedan model od svih navedenih materijala.

Šalovi

Široka paleta boja šalova zadovoljit će i one najizbirljivije. U ponudi su jednobojni, dvobojni ili višebojni modeli, što ostavlja pregršt mogućnosti njihovog kombiniranja i usklađivanja s ostatkom outfita.

Bilo da se radi o tanjim, lepršavim ili pak o onim punijim modelima, jedno je sigurno – šalovi su omiljeni odjevni predmet svih generacija.

Kako nositi šal?

Toliko je mnogo ljubitelja šalova koji se bore s pitanjem kako nositi šal i zbog te nesigurnosti ga često i ne nose. Modni gurui poručuju – ne ostavljajte ovaj predivan komad odjeće u ormaru samo zato što niste sigurni kako ga nositi!

Tradicionalan i najčešći način nošenja šala je omatanje oko vrata na način da njegovi krajevi slobodno padaju niz tijelo. No, šalovi se mogu nositi i na brojne druge načine. Ostavite jedan kraj šala da pada s prednje strane tijela, a drugi opustite niz leđa. Ili pak povežite oba kraja šala u labavi čvor i pustite ih da padaju s prednje strane.

Nadalje, šal možete nositi i na način da ga labavo sasvim omotate oko vrata tako da krajevi šala uopće ne budu vidljivi. Ovakav način nošenja šala je osobito popularan zimi jer dodatno zagrijava i štiti vrat i prsa od hladnoće.
Šalovi se mogu nositi na zaista brojne i različite načine – samo vaša mašta je granica.