Suplementi mogu ubrzati rast mišićne mase

Mršavljenje  » zdravlje »  Suplementi mogu ubrzati rast mišićne mase
0 Comments

Povećana mišićna masa danas je mnogima ideal ljepote. Kako bi to postigli, mnogi gotovo svakodnevno odlaze u teretanu i redovito vježbaju. Za potpune rezultate, potrebno je i kvalitetno se hraniti te prehrana mora biti redovita i sadržavati tri osnovne komponente: proteine, ugljikohidrate i kvalitetne masti. No, onima koji traže još više i koji žele još veće povećanje mišićne mase, bit će teško samo iz hrane dobiti dovoljne količine potrebnih tvari. Oni se iz tog razloga okreću suplementima.

Suplementi na tržištu

Kada se spomene mišićna masa, mnoge će to odmah asocirati i na razne suplemente. Razlog za to je što je tržište suplementima vrlo jako i takvi pripravci se jako često reklamiraju. Naravno, postoje i pripravci čije korištenje je zabranjeno u profesionalnom sportu i mnogi ih poistovjećuju s regularnim suplementima. Naravno, to je potpuno pogrešno.

Kada je u pitanju mišićna masa, postoji nekoliko pripravaka koji vam mogu biti od koristi. Najpoznatiji su svakako proteini. Mnogi ih nazivaju i glavnom hranom za mišiće i oni koji žele povećati mišićnu masu, trude se unositi veće količine proteina u organizam. Postoji nekoliko različitih vrsta, a najpoznatiji je whey protein, odnosno protein sirutke. Dolazi u obliku praha, bez okusa ili s nekim okusom, poput čokolade, vanilije i slično te ga ja najbolje popiti s vodom.

Osim proteina, za povećanje mišićne mase, posredno i neposredno, zaslužni su i neki drugi suplementi, kao što su kreatin i BCAA aminokiseline. Oni pomažu s energetske strane, odnosno omogućavaju još intenzivnije vježbanje te brži oporavak nakon treninga. A mogućnost intenzivnijeg treniranja i bržeg oporavka će za posljedicu imati bolji poticaj mišića na rast.

Činjenica je da se mišićna masa može povećati samo vježbanjem i pravilnom prehranom. No, za nešto brže, a ujedno i još učinkovitije rezultate, možete se poslužiti suplementima. Budete li ih uzimali u preporučenim količinama, rezultati će biti zapanjujući.

Godinama se u svjetskim stomatološkim krugovima vode rasprave o sigurnosti amalgamskih plombi pri čemu u njihovoj obrani zdušno stoji American Dental Association (ADA) dok se prigovori onog dijela struke koja smatra kako je uporaba amalgama neopravdana i opasna, odbacuju uglavnom kao prenapuhani i neosnovani. Čitajte više …