Bizarni razlozi za razvod braka

Mršavljenje  » zdravlje »  Bizarni razlozi za razvod braka
0 Comments

Iako mislite da ste već čuli sve najčudnije razloge za razvod, taj popis samo raste. Ono što je nama sasvim normalno i vjerojatno ne bismo ni obratili pozornost na to, dugim ljudima je problem preko kojeg ne mogu prijeći. Hrkanje, usvajanje mačaka i pasa lutalica, opsesivno sređivanje kuće ili prijevara iz 1940. godine su samo neki od razloga zbog kojih se ljudi odlučuju potražiti advokata i raziđu se od svog supružnika. U nastavku ćemo vam otkriti što je to nagnalo neke ljude da se odluče za odlazak pred suca.

Hrkanje kao uzročnik razvoda

Iako je hrkanje smiješan razlog zbog kojeg bi se netko odlučio na razvod, dešava se. Isprva je moguće tolerirati te glasne zvukove koji proizlaze iz grla vaše voljene osobe. Međutim, kada to počne utjecati na vas u smislu da se budite nenaspavani, vremenom dolazi do razdora. Spavanje u odvojenim sobama je tek početak, a kako se situacija ne mijenja sama od sebe, ono postane navika. Vremenom nestane bliskosti, ali to se nikada ne navede kao razlog razvoda, već samo hrkanje. Međutim, ovo je možda jedan od „opravdanih“ razloga za razvod kakvih sve imamo na popisu.

Još neobičnih razloga za razvod

U nekim zemljama žene pokrivaju lice jer im tako vjera nalaže. Jedan Saudijac je nakon 30 godina braka tijekom noći, misleći da mu supruga spava, otkrio njen veo da joj po prvi put vidi lice. Na njegovu nesreću, pedesetogodišnja supruga je bila budna i odlučila se razvesti od njega jer je to, prema njenom vjerovanju, bogohuljenje. U najvećem broju razvoda povod je svekrva. Jedna supruga se nakon nepunih godinu dana braka pojavila pred sucem tražeći razvod braka. Kao glavni razlog svoje odluke je navela stalne posjete svekrve i njena prigovaranja. Sudac ju je posavjetovao da potraži malo bolji razlog za razvod. „Stidljivost za seks“ je još jedan u nizu smiješnih razloga za razvod. Par se upoznao preko agencije i dogovor je bio da će se seksati samo zbog djece. Kako supruga ni nakon godinu dana nije skupila hrabrost za seks, bijesni muž je zatražio razvod i odštetu.

Podjela imovine nakon razvoda

Jedan bračni par se odlučio razvesti, ali nijedno nije htjelo napustiti stan u kojem žive. Na nagovor suca su odlučili ciglama podijeliti sporni stan. S obzirom na to da je stan na 3 etaže, suprugu je zapala kuhinja, a supruga trpezarija. Više bizarnih detalja o ovoj smiješnoj podjeli nije poznato. U Kambodži je muž isfrustriran stalnim zanovijetanjem žene i njenim smišljanjem pogrdnih nadimaka koji su se odnosili na njegovu lijenost, odlučio uzeti stvar u svoje ruke i pokazati joj da nešto ipak zna uraditi. On je doslovce presjekao kuću na pola i preselio ju na drugi kraj sela. Takva slična situacija se desila i u jednom njemačkom gradu kada je muž buldožerom srušio pola kuće.

Sapunice i filmovi štete braku

Postoje slučajevi u kojim supružnik kao glavni razlog braka navodi opsesiju drugog supružnika serijama. Cjelodnevno zurenje u ekran i zanemarivanje obitelji su, morate priznati, opravdan razlog za raspravu, ali ne i za razvod. Drugi slučaj gdje je TV uzročnik problema u porodici je neslaganje oko filma „Snježno kraljevstvo“. Supruga nikako nije mogla shvatiti da se njenom suprugu ne sviđa Frozen i smatrala je to dovoljnim povodom za razlaz, jer to indicira da on nije dobar čovjek. Poslije serija i filmova ne smijemo zaboraviti i Facebook koji igra značajnu ulogu u, nećete vjerovati, čak 20% razvoda! Previše vremena provedeno na društvenim mrežama doista šteti kvaliteti veze, osim u slučaju da neko od supružnika radi neki posao vezan za tu društvenu mrežu. Međutim, poznat je slučaj kada je Facebook bio uzročnik razvoda braka koji je trajao tek nekoliko mjeseci. Razlog razvoda je bio taj što jedan od supružnika nije promijenio status veze.

Životinje kao uzročnici razvoda

U Rumunjskoj jedna supruga nije više mogla podnijeti trošenje novca na hranjenje pasa lutalica što je njen suprug svakodnevno radio. Izjavila je kako on troši više na pse nego na nju. Tako je 50-godišnji brak okončan zbog pasa lutalica. U drugom slučaju je suprug tražio razvod jer je njegova supruga skupljala napuštene mačke. U jednom trenutku su imali 550 mačaka u svom domu, pa je on odlučio da za njega tu više nema mjesta. Najbizarniji povod za razvod kada su u pitanju životinje je ljubljenje konja. Da, dobro ste pročitali. Jedan suprug je pronašao fotografiju svoje supruge kako ljubi konja (ona je inače bila ljubiteljica životinja) i smatrao je da je to nepojmljivo.

Nekad biti pošten nije za pohvalu

U Egiptu je zabilježen slučaj gdje je supruga kao povod za razvod navela da je suprug previše dobar i odan. Da potvrdi svoje riječi, navela je da se u braku mnogo promijenio. Prestao je pušiti i više nije izlazio do kasno u noć. To je strašno utjecalo na nju i učinilo ju depresivnom i nesretnom. Na sve načine su i suprug i sudac pokušali urazumiti suprugu, ali je na kraju brak okončan.

Da ne bi došlo do razvoda braka zbog ljepote, žene mogu koristiti serum za obrve.